Vandaag werd onder grote publieke belangstelling het hoofdveld van voetbalvereniging Aquila geopend. aan het einde van het afgelopen voetbalseizoen werd het veld door de gemeente grondig gerenoveerd. Er werd een nieuwe drainage aangelegd en tevens werd de grasmat vervangen.

Daarna was het de beurt aan Aquila zelf. Onder leiding van het super enthousiaste bestuur werd er vanaf juli door ruim 30 vrijwilligers bijna dagelijks gewerkt aan de afwerking van het veld. Tezamen met een flink aantal sponsors leverde dat het volgende resultaat op :

• er verschenen twee nieuwe dug-outs;
  • en er werd een prachtig nieuw elektronisch scorebord geplaatst.

nieuwe bestrating en afrastering

nieuwe dug-outs en scorebord

Tijd voor een feestje dus. Voor deze bijzondere gebeurtenis was OUD NEC uitgenodigd om een wedstrijd te spelen tegen het eerste elftal van Aquila. De officiele opening werd gedaan door Ben Derks en Cees Cruijsen sr. Zij knipten gezamenlijk het lintje door waarna  de elftallen vergezeld van de F-jes het nieuwe veld betraden.

Onder een stralend zonnetje werd er afgetrapt en volgde er een voorzichtige eerste helft die na precies 28.25 minuten (tja, dat krijg je met een nieuw scorebord!) het eerste doelpunt opleverde voor Aquila. Vijf minuten later werd het zelfs 2-0. Kort daarop scoorde OUD NEC tegen.

In de rust werden er door alle aanwezige jeugdleden blauwe en witte ballonnen opgelaten. In de tweede helft waren er enkele zeer goede kansen voor de spitsen van Aquila waaruit helaas niet gescoord werd.

OUD NEC deed dat wel en trok daarmee de stand gelijk. 2-2. En daarmee leek de wedstrijd ook te eindigen totdat kort voor tijd OUD NEC de winnende treffer scoorde. Eindstand 2-3.

Tijdens de tweede helft werden er loten verkocht voor een aantal prachtige prijzen. Na afloop van de wedstrijd volgde de derde helft in de kantine en werden de prijswinnaars bekend gemaakt.

Tremele feliciteert Aquila met het prachtige nieuwe hoofdveld en wenst de nieuwe trainer en alle elftallen veel succes in het komende seizoen!

Zie verder de foto-impressie hieronder........