Secr.: Rooijsestraat 61
6621 AL Dreumel

info@tremele.nl
www.tremele.nl

06 - 25 00 43 83

Nieuwsbrief

mei  2015

  In deze nieuwsbrief o.a. aandacht voor:  
  - Agenda Tremele activiteiten;
- Tremelaria;
- Geocaching;
- Hulp gezocht;
- Winkel van Wies weer geopend;
- Opening Klompenpad (Tremelepad);
- Oproep voor materialen;
- Historische Avond Stichting Tremele;
- Ontvangen materialen.
 

Elke donderdagavond
van 19.30 tot 22.00 uur
geopend voor het publiek
(of op afspraak)

Vluchtheuvelstraat 14

 
Dit is de laatste Tremele Nieuwsbrief voor de zomervakantie. De eerstvolgende nieuwsbrief verschijnt weer eind augustus.
 
Wij wensen iedereen een mooie zomer (vakantie) toe!
 
Groeten van Bea, Henk en Jos
 

Agenda

 

 

3 mei t/m eind september:

Winkel van Wies en terras open bij het dijkmagazijn op zon- en feestdagen van 14.00 tot 17.00 uur.

   

oktober 2014 t/m februari 2016:

Dreumelse amateur kunstenaars en fotografen poseren in het dijkmagazijn

   

9 oktober 2015:

Nostalgische avond in zaal 't Centrum

   

december 2015:

Opnamen Rondje Taofel 2015

   

Tremelaria

 

 

In de archiefruimte van het dijkmagazijn staat een grote vitrine met daarin allerlei "Tremelaria". Wat is dat, zult u zich afvragen?

Dat zijn allerlei soorten gadgets die iets met Dreumel te maken hebben. Dat varieert van pennen, sleutelhangers, openers en medailles tot bijv. de oude schoolbel van de R.K. Jongensschool aan de Wilhelminastraat, flessen en wandborden.

Onderstaande foto's geven u vast wel een goede indruk.
Mocht u ook nog iets aan ons kwijt willen, dan houden wij ons aanbevolen! Stuur een mail naar info@tremele.nl
   
 

Geocaching

 

 
Deze buitensport is geweldig in opkomst. Met name volwassenen zijn er razend enthousiast over.

De bedoeling is om m.b.v. een GPS-ontvanger of telefoon met deze functie ergens ter wereld een zogenaamde cache (verstopplaats) te vinden.

Ook het dijkmagazijn is dankzij Jeroen van Baren een "cache" geworden. Op deze manier komen we bij een andere doelgroep ook weer onder de aandacht. Jeroen, hartelijk bedankt voor je bijdrage!

Hoe een en ander werkt en waar nog meer van deze caches te vinden zijn lees je o.a. op: www.geocaching.nl en www.geocaching.com

 

Hulp gezocht

 

 
Een aantal weken geleden bood een Dreumelnaar zich spontaan aan om de buitenboel bij het dijkmagazijn bij te houden. Niks geen wekelijkse verplichtingen, gewoon bijhouden wanneer het deze persoon uitkomt. U begrijpt dat wij hiermee erg blij waren. Dat is nou zo leuk in Dreumel vinden wij. Iedereen draagt zijn of haar steentje bij, zonder allerlei verplichtingen.
 
Hulp gezocht
Stichting Tremele kan op allerlei manieren hulp gebruiken. Een daarvan is wat hulp bij het archiefgedeelte. Zoals u weet heeft Stichting Tremele een groot archief met fysiek materiaal, zoals boeken, krantenknipsels, etc.

Hier moet nog van alles mee gebeuren. we denken bijv. aan het maken van overzichtslijsten van de aanwezige boeken, het ordenen van krantenknipsels, etc. etc.
 

Misschien vindt u het leuk om een dergelijk klusje mee aan te pakken? Zonder vaste verplichtingen, gewoon thuis of in het dijkmagazijn? Misschien is het iets voor de winterperiode later dit jaar? Maak eens vrijblijvend een praatje met ons en stuur een e-mail naar info@tremele.nl
 
Nog meer hulp gezocht
Misschien zijn er onder de Dreumelse scholieren of studenten wel personen die zich bezighouden met een grafische opleiding of iets anders in die richting.

Misschien vindt iemand het wel leuk om voor ons ontwerpen te maken voor posters of publicaties. Mocht je hiervoor interesse hebben, meldt je dan aan bij info@tremele.nl

 

 "Winkel van Wies" elke zondag open!

 

 

Ondanks het slechte weer in de afgelopen twee maanden is het bezoek aan de "Winkel van Wies" ons niet tegengevallen! Tot en met eind september zijn we elke zondagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur geopend. U bent van harte welkom voor een bezoek aan de winkel, de expositie en natuurlijk schenken wij graag een kopje koffie, thee of wat fris voor u!

 

 
     

U bent van harte welkom!

 

Opening Klompenpad (Tremelepad)

 

 
Als alles goed gaat wordt op woensdagmiddag 15 juli van 16.00 tot 18.00 uur het klompenpad in Dreumel geopend. Dit gebeurt in besloten kring bij het startpunt van deze wandelroute "Bloeiend Merm" aan de Van Heemstraweg (Fam. André de la Porte)

Dit klompenpad krijgt de naam "Tremelepad"en voert de wandelaar door het buitengebied van Dreumel (Van het merengebied tot aan de Griendweg.

Bij het startpunt is een folder met de route te verkrijgen en verder kan er ook een speciale app gedownload worden. Daarmee is ons dorp dus een wandeltocht van ca. 15 km rijker.

Een werkgroep bestaande uit overwegend Dreumelnaren heeft de afgelopen twee jaar hieraan gewerkt. Verder heeft Stichting Tremele voor een gedeelte van de teksten, foto's en videobeelden gezorgd. Namens Stichting Tremele heeft Bea van Leur dit gecoördineerd. Dank je wel, Bea! Dank je wel, andere leden van de werkgroep!

 

Oproep voor materialen

 

 

Wij zijn altijd op zoek naar aanvullingen voor de volgende collecties.
Gooi dus niet zo maar iets weg maar denk eerst even aan Stichting Tremele.

Wij verzamelen niet voor onszelf maar voor ons dorp.

Onze collecties kunnen straks ook door U ingezien worden in het dijkmagazijn.

Heeft u ook foto's, kom dan op donderdagavond naar het dijkmagazijn.
We scannen de foto's dan meteen in en noteren de bijbehorende informatie!

Klaar terwijl u wacht!

 
  Stichting Tremele heeft al enkele Dreumelse ansichtkaarten in bezit, maar wil deze collectie graag aanvullen en compleet maken.

Hebt u thuis nog ansichtkaarten van Dreumel? Gooi ze niet weg, maar schenk ze aan Stichting Tremele.

Neem hiervoor contact op met Jos (06 - 25 00 43 83) of mail naar info@tremele.nl
 
  Kijk eens in  de nieuwe rubriek "familiealbum" op onze website. Daarin staan prachtige gezinsfoto's (het liefst ouders met kinderen). Daar zijn wij op zoek naar want ze geven een prachtig beeld van de inwoners in ons dorp.
Stuur uw foto's naar info@tremele.nl
 

 

 

  Nog steeds zijn wij op zoek naar bidprentjes. Gooi deze niet weg maar denk en schenk ze aan Tremele! Voor onze Tremele-bidprentjesverzameling (op dit moment ruim 3300!) zijn wij op zoek naar uitbreiding.
Hebt u nog bidprentjes waar u niets mee doet, of hebt u misschien dubbele prentjes die u ons zou willen schenken, dan horen wij dat graag van u.

Neemt u voor vragen, opmerkingen of verzoeken contact op met Bea van Leur
(tel. 0487 - 761107). Bij voorbaat hartelijk bedankt!
 
  foto's van bruidsparen.

We hebben al een aantal van deze foto's in ons bezit maar na het bezoek aan onze zusterstichting in De Kwakel wisten we het zeker: deze prachtige foto's van Dreumelse bruidsparen moeten we ook gaan sparen!

In elk familiealbum kom je dergelijke foto's tegen. Van jong tot oud: alle bruidsfoto's zijn welkom. Stuur ze, voorzien van achtergrondinformatie naar info@tremele.nl of neem contact op met Bea van Leur of Jos van Koolwijk.
 
 
 

Nostalgische Avond Stichting Tremele

 

 
Op vrijdag 9 oktober 2015 gaat Stichting Tremele voor de eerste maal een Nostalgische Avond organiseren. Het idee hebben we "geleend" van onze zustervereniging uit De Kwakel (waarvoor dank!),maar we gaan er natuurlijk onze eigen invulling aan geven.

De Nostalgische Avond wordt
mede mogelijk gemaakt door

 

Deze avond wordt gehouden in zaal 't Centrum. Het programma zal bestaan uit nog niet eerder vertoond foto- en filmmateriaal uit de oude doos, sketches, liedjes, een heel bijzonder optreden en nog veel meer. Meer mogen en kunnen we nog niet verklappen.

 
 
Volg de publicaties over de "Nostalgische Avond" en noteer deze datum alvast in uw agenda!
 

Vroeger was nog nooit zo leuk!

 

   Ontvangen materialen

 

 
Jacobskannen schaaltje
Herman van Leeuwen Herman van leeuwen
   
kleermakersmaterialen Herman Voet div. materialen Jan van Leeuwen
Marije van Leeuwen Marije van Leeuwen
   
weckketeltje en vergiet diverse materialen
Piet Bouman Lies van Welie
   
speelgoed en borduurmateriaal diverse gereedschappen
Marie-trees Stoop - Waals Martha Hol
 

Volgende nieuwsbrief

 

 

De volgende nieuwsbrief verschijnt
eind augustus 2015

 

Word donateur van onze stichting

Waardeert u ons werk, ondersteunt u onze doelen en wilt u ons daarbij financieel steunen? Word dan donateur van de Stichting "Tremele" voor € 10,00 per jaar. (IBAN: NL45RABO013.60.34.179) onder vermelding van uw naam, adres en woonplaats). Bij voorbaat hartelijk dank! Uw voordeel is dat u eerste rechten of korting krijgt bij activiteiten van de stichting. (korting op entreegelden, boeken, enz.)


Indien u deze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen, kunt u zich hieronder afmelden

Ik meld me af voor de Nieuwsbrief