Mijn Dreumels

Beluister hier
de uitspraak

DUR

NICO DE JONG


 
Met grote bewondering voor het vele "monnikenwerk", respect voor zijn doorzettingsvermogen en gepaste trots vanwege weer "Iets typisch Dreumels", introduceren wij bij u de in eigen beheer geschreven en gedrukte uitgave van het boek "Mijn Dreumels".

Dit boek is  geschreven door oud - Dreumelnaar Nico de Jong. Hij woont tegenwoordig in Varik, maar groeide op in Dreumel en beleefde zijn jeugdjaren in de van der Kleijstraat.

In de afgelopen jaren heeft Nico de woorden verzameld en gerubriceerd. In het boek staan Dreumelse woorden met vertaling, de vervoeging van werkwoorden, spreekwoorden en gezegdes, een beetje grammatica en verhaaltjes.

 

foto: William Hoogteyling

 

Tremele mocht alvast een kijkje nemen en ontdekte dat het bijzonder grappig is om hardop in het omvangrijke boek te lezen. Voorbeelden van de uitspraak van de klanken verschijnen bovendien binnenkort op de website van www.tremele.nl
 
Losbladige uitgave
Omdat er nog steeds aanvullingen binnenkomen heeft Nico gekozen voor een losbladige uitgave. Het geheel beslaat ongeveer 200 bladzijden A4. Aanvullingen, opmerkingen of correcties zijn uiteraard altijd welkom. Deze kunnen gestuurd worden naar:
Nico de Jong

Het is de bedoeling dat er in de komende jaren regelmatig per email aanvullingen worden doorgestuurd.

De bladen zijn geperforeerd voor een map met 4 ringen. De map is van stevig geplastificeerd karton en aan de voorzijde en rugzijde voorzien van een titelblad. Elk boek wordt genummerd en gesigneerd.

Prijs
De prijs is 20,- per exemplaar (exclusief verzendkosten van 9,-)

 
Enkele voorbeelden
Hieronder vindt u enkele fragmenten uit het boek "Mijn Dreumels" om u een beetje een idee te geven van de inhoud.
 
fragment letter A fragment "De boks" fragment "Uitsprake"
     
"Dreumels woordenboek"
Samenvattend kunnen wij zeggen dat het toch wel heel bijzonder is dat een klein dorpje voortaan de beschikking heeft over een eigen "Dreumels Woordenboek".  Wij hopen dan ook dat u in grote getale dit standaardwerk bij Nico zult gaan bestellen!
 

lees het krantenartikel


Bestellen
Wilt u het boek "Mijn Dreumels" bestellen? Download dan hier het bestelformulier, vul het in en stuur het op naar Nico de Jong.