Henricus Verbruggen & Carolina van Rhijn


 

 

 
Op 31 augustus 1924 meerde het stoomschip "Nieuw Amsterdam" af aan de kade In New York. Aan boord waren  Carolina Verbruggen - van Rhijn en  haar kinderen Cornelis (6 jaar), Johanna (5), Jacoba (4) en Johannes (1)

Haar man, Henricus Verbruggen, was een paar jaar daarvoor al naar Amerika gegaan om voldoende geld te verdienen om zijn familie over te laten komen.

 

 

stoomschip "Nieuw Amsterdam"

De familie Verbruggen, kort na hun aankomst in de Verenigde Staten. L-R: Carolina, Johanna, Henricus, Johannes, Cornelis en Jacoba. Cornelis, de oudste jongen op deze foto overleed toen hij acht of negen jaar was. Kort na zijn overlijden werd er weer een jongen geboren die ook Cornelis genoemd werd.
 

De familie vestigde zich in Little Chute in de staat Wisconsin. Henricus werkte daar in de betonindustrie en bouwde zijn eigen bedrijf op dat zich toelegde op de aanleg van voetpaden, straatgoten e.d.  Ook zijn zoons werkten in dit bedrijf.
 
Carolina overleed aan kanker in 1946. Henricus werd om en nabij 90 jaar. Behalve Johannes zijn alle kinderen inmiddels overleden. Net als hun vader gingen alle kinderen in Little Chute wonen en ook de nazaten hebben zich in dit gebied gevestigd.
 
Joanne, woont in Palm Desert, California en is 88 jaar;
Jacoba, woonde in Little Chute, Wisconsin, overleed in 2005 in de leeftijd van 84 jaar;
John, woont  in Little Chute, Wisconsin, en is  83 jaar oud;
Casey, woonde in Little Chute, Wisconsin, overleed in 2001 in de leeftijd van 76 jaar.