Kees de Rijk


Kees de Rijk was de zoon van Hermanus (Montje) de Rijk en Hanne van Beers. Zij woonden aan de Oude Maasdijk 38 (eerder nr. 231).
 
Hij werd geboren op 1 maart 1924. In zijn jonge jaren hielp hij zijn vader bij het vervaardigen van klompen. Van 1944 tot 1945 werd hij verplicht te werk gesteld in Duitsland werken. Daarna kon hij maar moeilijk wennen in Nederland.
 

25 jarige huwelijk van Montje de Rijk en Hanne van  Beers; zittend links dochter Riek, rechts zoon Henk; staand L-R: Tonny, Kees, Theo, Riek en Johan.
   
In januari 1948 vertrok soldaat Johan de Rijk naar Nederlands - IndiŽ. Op deze foto, gemaakt bij het huis aan de Oude Maasdijk 231, poseren van L-R:Vader Montje de Rijk, zoon Johan, moeder Hanne, zoon Tonny, dochter Nelly, Tineke de Vree, zoon Henk, zoon Theo, Riek Schoots, de latere echtgenote van Johan en als laatste zoon Kees.
   
In oktober 1950 besluit Kees te emigreren naar Minnesota (V.S.). Daar gaat hij wonen bij zijn oom Jan van Beers. Deze was al in 1920 naar de Verenigde Staten vertrokken en woont in Rochester. Daar blijft een jaar of tien. Al snel noemde de Amerikanen hem "Casey"
 

Jan van Beers en vrouw en Kees de Rijk (rechts) in Amerika; Kees moest oom zeggen tegen Jan van Beers

Kees de Rijk rechts en zijn neef Piet van Beers

   
In 1957 trouwt hij met Patricia.  Vanwege zijn gezondheid (bronchitis) verhuist hij naar CaliforniŽ. Het klimaat is daar aanzienlijk zachter en dus beter voor hem. gezondheidsredenen en vanwege het klimaat naar de omgeving van San Francisco aan de westkust van de Verenigde Staten.
 
In CaliforniŽ krijgt hij een uitstekende betrekking als elektrotechnicus. Hij heeft de leiding over negen man personeel en heeft verschillende grote bruggen en gebouwen voorzien van elektriciteit, waaronder de Universiteit van Berkeley en de Bay Bridge in San Francisco.

Jarenlang wonen Casey en zijn vrouw Pat met hun zes kinderen in San Lorenzo, een stadje vlakbij San Francisco en heeft het daar prima naar zijn zin. Hij is actief lid van de "Knight's of Columbus, "St. John's Church"en de "Each Bay Holland Club".

 

Bay Bridge, San Francisco

 
Tijdens zijn leven is hij nog verschillende keren terug naar Dreumel geweest.
Op het einde van zijn leven sukkelt hij nogal met zijn gezondheid. Hij overlijdt op 76-jarige leeftijd op 10 november 2000.
 

Aanvullende informatie in van harte welkom!