René en Patty van den Berg

Tremele in gesprek met René en Patty van den Berg (november 2009)


René van den Berg is de tweede zoon van Rien en Wilma van den Berg uit de Oude Maasdijk. Hij heeft één broer (Willie) en een zus (Lucienne).

Na de middelbare school volgde René de politieopleiding. Vervolgens werd hij gestationeerd in Amersfoort en Utrecht. Inmiddels had hij zijn vrouw Patty (afkomstig uit Beneden - Leeuwen) ontmoet waarmee hij ging samenwonen in Hurwenen en later in Woudenberg.

De laatste vijf jaar werkte hij als sportdocent voor de politie. Zijn vrouw werkte aanvankelijk als kraamverzorgster, maar maakte later de overstap naar het kinderdagverblijf.

   
In de tussentijd verhuisden ze van Woudenberg naar Veenendaal. Daar werden hun kinderen Sharon (nu 12 jaar) en Tom (10) geboren.
 
Na een aantal vakanties in Noorwegen waarbij ze telkens een ander deel van het land bekeken besloten ze om in 2006 te verhuizen naar Noorwegen. Via een bemiddelingsbureau kregen ze de de kans om de Bøflaten Camping in Vang over te nemen. Daar begon men in mei 2008 met het werk op de camping. Het was een hectische periode van aanpassen en hard werken.
 
Nu zijn ze een beetje gesetteld. De kinderen gaan in het dorp naar school. Ook in de wintermaanden is de camping geopend.  René: "We hebben 15 goed verwarmde hutten,
een verwarmd sanitairgebouw met een centrale keuken en een droog- en wasruimte."

Patty en René vonden voor die periode ander werk. Patty werkt in een kinderdagverblijf, terwijl René een aanbod accepteerde om te gaan werken als activiteitenbegeleider.

Al heel veel vrienden en familieleden (maar ook Dreumelnaren) hebben de weg naar de camping in het plaatsje Vang inmiddels gevonden. Over de weg, met de boot of vliegend.

   
René: "Vanaf Dreumel is het ongeveer 1600 km. rijden. Maar er zijn ook verschillende mogelijkheden om een gedeelte af te leggen met de boot. Van een korte oversteek tussen de 150 en 250 km tot een lange oversteek van
bijna 1000 km (Kiel-Oslo). En natuurlijk is er ook het vliegtuig."
 
Wintermaanden
Inmiddels is de winter aangebroken in Noorwegen. René: "Er ligt al een paar weken sneeuw op de camping, zo'n 40 cm. Dat biedt perspectief voor de wintersporten. Het skigebied genaamd Filefjell, op 20 km afstand van Vang, is 14 november opengegaan.

Naast het skiën, kun je hier ook heerlijk langlaufen, wandelen met van die tennisrackets onder je voeten (trugers) en natuurlijk met de sledehonden op pad. De trainingen met de honden zijn alweer begonnen en het is heerlijk om de bergen in te trekken".
   
Het gezin van den Berg heeft het super naar de zin in Vang. Dat geldt ook voor de kinderen. Die willen niet eens terug naar Nederland (zelfs niet voor vakantie!) En dus besluit René: "Ons zie je voorlopig niet terug!"
 
Patty en René groeten via deze weg iedereen die zij kennen. Mocht u op zoek zijn naar een leuk kampeeradres dan bent u van harte welkom!
 

Tremele wenst Patty, René en de kinderen alle goeds toe!

 

Meer weten? Bezoek dan de website van Patty en René!