Zeer geslaagde viering Koninginnedag in Dreumel


 

30 april 2010 - Het gewenste oranjezonnetje liet helaas verstek gaan. Toch was de viering van Koninginnedag in Dreumel vandaag zeer succesvol.

Veel kinderen en ouders hadden weer hun uiterste best gedaan om hun fietsen, skelters en bolderkarren zo mooi mogelijk te versieren. Voorafgegaan door de muziekvereniging trok vanochtend een lange stoet van oranje en rood-wit-blauw gekleurde voertuigen door het dorp.

Na afloop werd in Zaal ’t Centrum gezamenlijk het Wilhelmus gezongen en was de prijsuitreiking. Tien kinderen mochten een mooi cadeautje uitzoeken en voor de drie winnaars was ook nog een beker.

 
   
   
 

Om 13.30 uur begon op het plein van Hienkershoff de kindermarkt. Het organiserende Oranjecomité bestaat dit jaar 90 jaar en vanwege dit jubileum was er een uitgebreider programma dan andere jaren.

Dit programma bleek een groot succes en trok erg veel publiek. Naast de bekende attracties als de vrijmarkt, de trampoline, het springkussen en het vlegelhangen waren er nu meerdere activiteiten. Voor de kinderen was er van alles te beleven. Er waren spelletjes als sjoelen, ringwerpen en blikken gooien. Met een strippenkaart konden de kinderen o.a. cake en ballonnen versieren, een tattoo laten zetten en een heerlijke suikerspin krijgen.

Aan de Hienkershoff was opeens een “station Dreumel” verrezen, van waaruit een ritje met een treintje kon worden gemaakt. Ook kon men een fotopuzzeltocht oplossen. Dweilorkest Noot Zat zorgde voor de muziek.

Ook de oude tractoren waren een waardevolle aanvulling op het programma. Het was de hele middag gezellig druk op het plein. Het jubilerende Oranjecomité kan terugkijken op een mooie en zeer geslaagde dag!

 
Bekijk hieronder het foto-overzicht