Opgeven is geen optie voor
Gerton van Leur en Frits Mechelse

Natasja van Sommeren


 

Iedereen heeft wel een familielid, vriend of kennis, die in aanraking is gekomen met kanker. Onderzoek is enorm belangrijk in de strijd tegen deze ziekte, maar daarvoor is veel geld nodig. Gerton van Leur en Frits Mechelse uit Dreumel combineren daarom hun hobby wielrennen met het goede doel. Ze gaan in juni meedoen met de actie Alpe d’HuZes om geld op te halen voor de KWF Kankerbestrijding. Wat beweegt hen om mee te doen?

 

“Opgeven is geen optie” is het motto van de actie Alpe d’HuZes, die dit jaar voor de zevende keer wordt gehouden. Het is de bedoeling dat deelnemers sponsorgeld ophalen en vervolgens tot maximaal zes keer de Franse berg Alpe d’Huez beklimmen.

 
De actie vindt plaats op 5 en 6 juni, maar voor Gerton van Leur en Frits Mechelse is het nu al begonnen. Er moet namelijk zoveel mogelijk geld opgehaald worden voor hun beklimmingen. Gerton wil de top drie keer proberen te bereiken en Frits vier keer.
 

Frits doet voor de tweede keer mee met Alpe d’HuZes. Hij vertelt: “Ik fietste altijd voor mijn eigen sportiviteit, maar zonder echt doel. Dit veranderde toen ik hoorde van Alpe d’HuZes. Ik heb mijn ouders en schoonouders verloren aan kanker. Het mooie aan Alpe d’HuZes is dat 100% van de opbrengsten naar kankeronderzoek gaat, er blijft niets aan de strijkstok hangen.”

 

L-R: Gerton van Leur, Frits Mechelse

 
Voor Gerton is het de eerste keer dat hij meedoet: “Ik heb in het verleden al vaker gefietst voor goede doelen, zoals de Ride for the Roses. Ik heb mijn ouders verloren aan kanker en het overlijden van mijn 56-jarige buurvrouw afgelopen jaar was de druppel. Ik besloot mee te doen aan Alpe d’HuZes om geld op te halen voor de strijd tegen kanker.”
 

Gerton en Frits roepen mensen en bedrijven op om hen te sponsoren. Dit kan via hun actiepagina’s, die te vinden zijn door te googelen op de namen van de heren of via de volgende verkorte links:

voor Gerton: http://tyurl.org/OvgJv4 

en voor Frits: http://tyurl.org/KXXljF

 
Al het geld dat wordt opgehaald komt rechtstreeks op de rekening van Alpe d’HuZes. Voor grote sponsoren is het mogelijk om een eventueel bedrijfslogo op het wielershirt te laten drukken. Elk bedrag, van klein naar groot, is welkom en helpt in de strijd tegen kanker, want opgeven is geen optie.
 

Klik op bovenstaande poster om de website te bezoeken.