Nolly Verbruggen is:

haar etalage inrichten


Onderwerpen

Nolly Verbruggen is een creatieve vrouw met veel hobby’s. Eén hobby is voor alle inwoners van Dreumel zichtbaar, namelijk het inrichten van haar etalage. Ze maakt op een vrij kleine oppervlakte de prachtigste creaties. Elke maand kiest ze een ander onderwerp. Daarbij volgt ze vooral de seizoenen en de feestdagen.

 

Op het moment spelen dus Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten de hoofdrol, maar andere onderwerpen die door het jaar heen aan bod komen zijn o.a. Kerstmis, carnaval, Pasen, Koninginnedag, kermis, herfst, Halloween en oogsten.

Maar met een eveneent als het WK voetbal houdt Nolly ook rekening.

Materialen

Er zijn natuurlijk veel materialen nodig voor het inrichten van de etalage. Nolly verzamelt door het jaar heen van alles waarvan ze denkt dat het ooit van pas kan komen. Ze vertelt: “Ik bewaar alles. Ik ben een echt “bewaorsmiens”.

 

Ook krijg ik soms spullen van anderen. Bijvoorbeeld van Dreumelse winkeliers die stoppen met hun winkel.

Zo heb ik materialen gekregen van Nelly en Piet van Rossum, Annie Verhagen, Ineke en Willy Bueters, Diny Jansen en Buitenhuis Schoenmode. Deze spullen gebruik ik nog steeds.

De gordijnen die nu in de etalage hangen, zijn oude vlaggen van de Dreumelse Ondernemers Vereniging.

En als ik iets over voetbal of een stuk speelgoed nodig heb, leen ik soms iets van buurjongen Martijn van Rhijn.”

 
   

Al haar materialen zijn opgeborgen in dozen op zolder. Alles is gesorteerd per onderwerp of per seizoen.

Nolly vertelt: “Ik gebruik ook graag natuurlijke materialen in mijn decoraties. Ik houd veel van de natuur en geniet van de rust die ik in de natuur vind.”

   
   

Inspiratie

 

Haar inspiratie haalt Nolly overal vandaan. Ze zit altijd vol ideeën. “Als ik begin met een nieuwe etalage heb ik al wel een idee in mijn hoofd, maar tijdens het opbouwen ontstaat de rest vanzelf. Een etalage is ook nooit af, ik blijf telkens details veranderen.”

Nolly heeft een hang naar nostalgie, ze houdt van spullen met een verhaal. “Ik houd van dingen die geleefd hebben.”

Ze zegt: “Ik vind het leuk om altijd een grapje in de etalage te verstoppen, een “joke” zoals ik het zelf noem. Veel mensen weten dat en zoeken er ook naar.”

   
   
Opbouwen

“Elke maand ben ik heel wat uurtjes bezig met mijn etalage. De oude etalage moet opgeruimd worden en alles wordt gezeemd. Mijn zonen halen de dozen met de nieuwe spullen van de zolder en zetten alles klaar. Dan kan het opbouwen weer beginnen. Ik krijg daarbij wel wat hulp van mijn man Martien. Hij timmert soms wat en hangt de materialen op waar ik zelf niet bij kan.”

 
Voorkeur

Nolly vindt elke etalage een feest om te maken, maar van Kerstmis geniet ze nog het meest.

Dan is niet alleen de etalage versierd, maar wordt de hele kapsalon in kerstsfeer gebracht.

Verder is ook carnaval een verhaal apart. Nolly zegt: “Hoe moe ik ook ben na het vieren van carnaval, die etalage ruim ik altijd op de vroege ochtend van Aswoensdag op en dan hang ik er lege portemonnees in.”

   
   

Reacties
Nolly krijgt veel leuke reacties op haar mooie etalages, soms tot haar eigen verbazing. Veel mensen komen langs en stoppen even om alles goed te bekijken.

Ze krijgt veel complimenten. Mensen zeggen vaak: “Waar haal je het toch allemaal vandaan?”

“Ik doe het voor mezelf omdat ik het zo leuk vind, maar ook voor de mensen van Dreumel.”

 

 

Nolly, heel hartelijk dank voor het leuke gesprek en wij hopen dat je alle inwoners van Dreumel nog lang zult laten genieten van je prachtige etalage.

 

Tremele © november 2009