Tropenarts Jeannette van Os weer even thuis


6 oktober 2008 - Sinds juni 2005 woont en werkt Jeannette van Os als tropenarts in Cape Maclear in Malawi. Deze weken is ze weer even terug in Dreumel en logeert bij haar ouders in de Oude Maasdijk.
 
Leerkrachten van haar voormalige basisschool nodigden haar uit om over haar werk te komen vertellen.

Ze vertelde de kinderen van groep 4 t/m 8 haar levensverhaal en de keuzes die ze in het leven gemaakt had.(klik hier voor een fotoverslag van haar bezoek aan de school)

Een jaar of twintig geleden verliet zij de basisschool met de wetenschap dat ze arts wilde worden. Een bezoek aan o.a. Malawi bracht haar er toe voor tropenarts te studeren.

 
Stichting "Moeder en kind in Cape Maclear"
Aan haar bezoek zijn een tweetal acties gekoppeld. In de vastentijd zal een deel van het door de kinderen gespaarde geld overgemaakt worden aan de stichting "Moeder en kind in Cape Maclear".

Samen met haar ouders richtte zij deze stichting op om moeders en kinderen direct hulp te kunnen bieden. Meer informatie hierover kunt u lezen in de nieuwsbrieven die u hiernaast kunt downloaden.
 

Twee keer per jaar brengt Jeannette ge´nteresseerden op de hoogte van haar werk in Malawi

 
  Nieuwsbrief juli 2006  
  Nieuwsbrief juni 2007  
  Nieuwsbrief december 2007  
  aanmelden voor Nieuwsbrief  
   
Het voordeel van deze stichting is dat het geld rechtstreeks besteed wordt aan de moeders en kinderen in Malawi. Ook voor de kinderen van de basisschool geeft dit een stuk duidelijkheid. Jeannette heeft toegezegd om contact te houden d.m.v. foto's en e-mail.
   
Jeannette tijdens een consult in het ziekenhuis van Cape Maclear de groeiende stapel Duplosteentjes op b.s.de Oversteek
   
Duplospeelgoed

Het ziekenhuisje in Cape Maclear heeft niet de beschikking over speelgoed voor de kinderen die van heinde en verre  komen om geholpen te worden.

Daarom zijn de kinderen op de basisschool deze weken Duplo steentjes aan het verzamelen. Op deze manier dragen ze ook letterlijk een steentje bij. De actie loopt trouwens geweldig. (zie foto hierboven). Op vrijdag 10 oktober komt Jeannette de blokjes in ontvangst nemen.

 
 

 
 

Jeannette in Malawi

 
 

 
 

De Gelderlander 1 oktober 2008

 
 

Wilt u Jeannette financieel steunen?

(uw bijdrage gaat rechtstreeks naar haar stichting)

avond in Cape Maclear