Aquila promoveert naar 5e klas KNVB

Dreumel - 28 mei 2012 - Het moest er nu eindelijk maar weer eens van komen. En het is gelukt! Aquila promoveerde vandaag op eigen kracht naar de 5e klas KNVB.

Na de uitwedstrijd met 0 - 3 te hebben gewonnen tegen Halle leek het erop dat in de thuiswedstrijd het "wel even afgemaakt" zou worden. Aan de supporters lag het in ieder geval niet. De "harde kern" zorgde voor echte stadionsferen toen de beide teams het veld betraden. Het geknal was niet van de lucht, de blauwe en witte rookpotten zorgden voor laag hangende bewolking en de wapperende Aquila vlaggen zorgden voor een hart onder de riem bij de spelers. Het woord was nu aan hen.

De wedstrijd op zich  was bepaald niet spectaculair: het spel was slordig en al na vijf minuten kwam Halle op voorsprong na een misverstand in de verdediging bij Aquila waarbij de bal in eigen doel werd geschoven. Toch kreeg Aquila voldoende kansen en tegen het einde van de eerste helft scoorde Aquila de op dat moment dikverdiende gelijkmaker.

De tweede heft was aanmerkelijk zwakker. Blijkbaar hadden de Aquilamannen de wedstrijd van zaterdag nog in de benen want veel kansen werden er niet gecreëerd. De wedstrijd zakte weg naar een bedenkelijk niveau en met name Halle kreeg nog de beste kansen. Een aantal keren kwam Aquila daarbij heel goed weg.

In blessuretijd kwam toch nog het winnende doelpunt uit de lucht vallen. Bij een  goede aanval van Aquila werd een voorzet door een verdediger van Halle in eigen doel geschoven. Het betekende voor de spelers een bevrijding want iedereen was door het dolle heen. Meteen na de aftrap floot de uitstekend leidende scheidsrechter af waarna het weer de beurt was aan de supporters en het bestuur van Aquila om de overwinning en de promotie te vieren.