Omarettes

1997 - 2013


Tussen 1997 en 2013 kende Dreumel een groep enthousiaste dames die optredens verzorgden in Dreumel en wijde omgeving. De optredens bestonden uit playbackacts van bekende artiesten en werden tot in het kleinste detail nagebootst. Daarbij werd grote aandacht besteed aan de kleding en de verzorging van het optreden.
 
   

Men begon met het meelopen in de jaarlijkse carnavalsoptocht.

In het tweede jaar na de start in 1997 zijn de dames, in de leeftijd van 45 tot 85 jaar, overgestapt van alleen meelopen in de optochten naar optredens in de pronkzittingen, verenigingsavonden van de KVO, Ouderenbond en Zonnebloem.

Verder traden ze op in alle verzorgingshuizen van Maas en Waal en ver daarbuiten.

Er werden zelfs bussen afgehuurd om de Omarettes te laten komen. Een hoogtepunt was het optreden in "Man bijt Hond." (Klik hier voor deel 2)

 

   
De optredens werden dus een steeds groter onderdeel, soms zelfs wel 20 keer per jaar en zoals gezegd niet alleen in de buurt maar ook met de bus naar Bronckhorst, Zeeland en Heeze.

In verband met leeftijd en fysieke beperkingen stopten een aantal dames en ging de groep in 2011 in een kleinere samenstelling verder. Maar aan alles komt een eind en daarom werd vorig jaar met algemene stemmen besloten om helemaal te stoppen.
 
   
Met een diner, waarbij alle Omarettes van de hele periode waren uitgenodigd werd een punt gezet achter een mooie tijd. De groep werd te klein voor de acts en ook de leeftijd ging bij een aantal Omarettes meespelen. Vooral in de verpleeghuizen zullen ze gemist worden.