Kabouterkamp 1968 Nistelrode


De kabouters vormden een onderdeel van de Rooms Katholieke Jeugdbeweging, later Scouting. Doelgroep was meisjes van een jaar of 6 tot een jaar of 8. De eerste groep startte in 1967, onder leiding van Cato van Wijk, Nicoline Smulders en Tilly Liefkens.

Het verhaal rond de Kabouters was gebaseerd op de belevenissen van een groepje kabouters in een groot bos. De groep, Rosjes geheten, stond onder leiding van de hertjes Rea (hoofdleidster Cato), Radi (leidster Nicoline) en Poetie (leidster Tilly). De kabouters droegen bruine jurkjes en petjes met gele accenten. De leidsters droegen net als de gidsenleidsters een lichtblauw bloesje en een donkerblauwe rok.

Na de reorganisatie in Scouting was het dragen van een uniform minder gebruikelijk. De kaboutergroep telde al snel heel veel enthousiaste leden, teveel voor drie leidsters, daarom werd al rap een tweede kaboutergroep opgericht. Leidsters daarvan waren onder andere Ria Verbruggen, Thea de Kleijn en Ria van Teeffelen.

Kamp was een jaarlijks hoogtepunt; belangrijke en onmisbare hulpen daarbij waren de kooksters, veelal vriendinnen van de leidsters, die vaak niet ouder dan 16, 17 of 18 jaar, voor zoín dertig mensen kookten!
 

 

1.Jolanda van Kruisbergen/Jolanda van Kruisbergen 7. ... Verschuren/ Yvonne Verschuren 13. Janette  Stenssen 19. Nicoline Smulders
2.Ingrid v.d. Heuvel - Burgers/Wilma van Geffen?/ Ingrid Burgers 8. Petra van den Bos 14. Marja Wiering - Janssen 20
3.Gerry Smulders/Gerrie Smulders 9. Marja Vink 15. Anja van den Berg 21. MariŽlle van Zon /Tonnie Remmits/Tonnie Remmits/Tonnie Remmits
4.Adrie Koot 10. 16. Franca Luites?/Marleen de Vree 22.
5.Wilma van Geffen 11. 17. 23. Marlies Mollenberg
6. 12. Willeke van Deursen 18. Cato van Wijk 24. Wilma van Oorsouw/

 

      25.
Reacties
Janiete van Tiem - Vermeulen levert de in zwart gedrukte bijdrage.
Jos van Zon levert de in groen gedrukte bijdrage.
Janiete van Tiem - Vermeulen levert nog meer bijdragen: "Volgens mij is nr 21 niet MariŽlle v Zon; zij is nl. in 1968 geboren."
 Ria van Oosten-Storij levert de blauw gedrukte bijdrage.
Ans Zondag corrigeert de in paars gedrukte bijdrage en vult deze verder aan..  
Lenie van Lent - van Helvoirt levert de in rose gedrukte bijdrage.