Ceciliafeest

een verslag van Henk van Coolwijk


Op Zondag 23 november was het weer het jaarlijkse "Cecilliafeest". Cecilia is de patroonheilige van het parochieel zangkoor. De dag begon met een kerkdienst waarbij de H. Mis van Haller werd uitgevoerd. De koorleden waren gedeeltelijk in het nieuw gestoken: de dames hadden een mooie zwarte stola en de mannen droegen een witte "macho" das.
 
   
Na de H. Mis. gingen de leden naar zaal "het Centrum" waar Jan Bouman de koffie met het appelgebak al had klaarstaan. Na een woord van welkom door onze voorzitter P v Zon kon het feest beginnen. Al snel bleek dat een aantal koorleden meer konden dan alleen maar zingen. Het gezelschap werd vermaakt met allerlei sketches en zangnummers.
 
   
   
Ook werden er een tweetal jubilarissen gehuldigd. Mevrouw Ria van Mourik vierde haar 12 1/2 jaar lidmaatschap terwijl mevr. Riet Bruijs al 25 jaar actief lid van het koor is. Door pastoor v.d. Maazen kreeg zij de Gregoriuspenning opgespeld. Uiteraard werden beide jubilarissen door alle andere leden gefeliciteerd.
 
 

 
Er werd verder gefeest en gezongen. Tenslotte werd er een feestelijk buffet en een even zo mooi dessert geserveerd. Daarna keerde iedereen tevreden door de sneeuw, die inmiddels in grote hoeveelheid was gevallen - naar huis terug. Al met al was het een hele fijne dag. Wilt u ook zo`n dag meemaken? Word dan ook lid van ons koor!