Koor Vivente viert tienjarig bestaan met concert

Oud-leden Jongerenkoor Les Humanéés verzorgen gastoptreden

tekst: Jack Beurskens; foto's: Yvonne van Voorthuizen, Caitlin Sas, Wim Hoogervorst, Martien Verbruggen


Dreumel - 1 november 2009. Het gezelligheidskoor Vivente heeft bij de viering van haar tienjarig bestaansfeest een overtuigend bewijs geleverd van haar doelstelling: gezellig zingen voor iedereen.

Het programma hield naast een optreden door het koor zelf ook een soort reünie in van oud-leden van het koor les Humanées, een jongerenkoor dat tussen 1972 en 1985 in Dreumel zeer bekend was.


Hoewel de feestmiddag in zaal 't Centrum pas om twee uur zou beginnen, verzamelden zich al om 11 uur een veertigtal oud-leden van Les Humanées afkomstig uit het hele land om o.l.v. Jos van Koolwijk samen te repeteren, want ook zij wilden wel weer eens optreden. Ook de bandleden waren gekomen. Zij repeteerden o.l.v. Fred Hommersom.

Oproep aan
oud-leden

Klik hier voor meer informatie

 
Natuurlijk was het naast samen repeteren ook een enthousiast weerzien van personen, die elkaar soms in dertig jaar niet meer hadden ontmoet. De feestmiddag waarvoor speciaal ook alle oud-leden van Vivente (voorheen Koor zonder Naam) waren uitgenodigd, werd een geweldig festijn voor zowel de koorleden, die optraden, als voor de vele aanwezige bezoekers.
 
Voor de pauze werd via een selectie van liedjes door Vivente o.l.v. Meintje Sips en toetsenist Kees van Haarenberg de geschiedenis van Vivente geschetst. Jack van den Heijkant gaf daarbij een toelichting.
 
   
   
Na de pauze mocht Vivente eerst nog enkele liedjes ten gehore brengen. Hierna namen de oud-leden van Les Humanées  met hun band het podium in bezit en met veel verve en kwaliteit werden twee liedjes van hun in 1979 verschenen LP ten gehore gebracht. ("De toekomst van het kind" en "You can experience")
 
   
   
   
 
filmpje "De toekomst van het kind"
 
 
filmpje "You can experience"
 
Sluitstuk werd een gezamenlijk optreden van de koorleden van Vivente met de oud-leden van Les Humanées. Onder leiding van Jos van Koolwijk werden "Eres tu" en "Hallelujah", ook afkomstig van de LP , door iedereen enthousiast meegezongen.
   
   

 

Na de officiële afsluiting was er nog ruim tijd om herinneringen op te halen en afspraken te maken voor de toekomst (zie hieronder). Vivente kan terugzien op een geweldige lustrumviering.
 
 
 

 

Oproep aan oud-leden van Jongerenkoor "Les Humanées"

 
 
Ik ben op zoek naar alle oud-leden van Les Humanees die het leuk vinden om weer te gaan zingen.

Ongeveer 25 van de oud-leden en de koorband hebben afgelopen zondag 1 november eenmalig op mogen treden bij het jubileum van het Dreumelse koor Vivente.

Dit voelde weer goed en vertrouwd en iedereen genoot ervan. Zeker driekwart van de oud-leden zouden wel weer dit koor op willen richten. Het is dan een koor van deelnemers in de leeftijd van ongeveer 40 tot 60 jaar.

Ook leden die niet aangeschreven zijn door Vivente wil ik, als je interesse hebt, vragen te reageren.
   
Mail je reactie naar mij (mede uit naam van 2 oud-leden Lucy van Kessel - van Wichen en Elly Luijpen - van Deursen)
Conny van Koolwijk (Conny van Koolwijk - Sonsbeek )

Ik hoop op veel reacties zodat er serieus gekeken kan worden of we dit weer van de grond af kunnen krijgen.
Ik heb er heel veel zin in en met mij nog veel zangers van afgelopen weekend.
 
Met vr.gr. Conny van Coolwijk - van Sonsbeek