"Moment voor een monument"

 

12 en 13 september 2009 (van 10.00 tot 17.00 uur)

Verslag


Afgelopen weekend namen ruim 400 personen deel aan de wandeltocht georganiseerd door de Stichting Tremele. Waarschijnlijk zijn er veel meer mensen geweest want van velen hoorden we later dat ze zelf op pad waren gegaan zonder routekaart. 

De (oud-) Dreumelnaren kwamen van heinde (Heerenveen) en verre (Maastricht) en allemaal waren ze razend enthousiast over de geboden informatie. Op allerlei manieren werd er aan de wandeltocht deelgenomen: wandelend, fietsend, per rolstoel, scootmobiel en zelfs per paard!

 
Bij terugkomst in het Okégebouw werd er nagebabbeld, werden er aanvullingen of correcties gemaakt en bezocht men de Steggelhoek. Daar waren de discussies niet van de lucht! De een wist het weer beter dan de ander. Maar ook ontmoette men daar oud-Dreumelnaren en werden er bij een kop koffie herinneringen opgehaald en anekdotes verteld. Er werden ook veel namen ingevuld zodat we ook op dat gebied weer wat informatie rijker geworden zijn.

 

Hoewel de deelname aan de wandeltocht gratis was, gaven veel personen een vrijwillige bijdrage om de onkosten te bestrijden. En natuurlijk vulden veel deelnemers de oplossing van de puzzeltocht in. De juiste oplossing was "Moment voor een monument". Aan het einde van de dag werd uit de stapel goede inzendingen een winnaar getrokken. De gelukkige is dit keer:
 

Patrick van Heel, Eijkhovenstraat 16, Dreumel

Vanaf deze plaats van harte proficiat!

 

Tot slot:

  • danken wij alle bewoners van de panden die wij voor deze route hebben uitgekozen;
  • danken wij alle deelnemers aan de wandeltocht;
  • danken wij alle gulle gevers van een vrijwillige bijdrage;
  • danken wij alle personen die foto's en documenten meebrachten om te laten scannen of om te mogen behouden. We zullen ze toevoegen aan ons steeds groter wordend archief;
  • verwelkomen wij 7 nieuwe donateurs en danken wij hen voor de steun in het komende jaar;
  • danken wij organisatiebureau Oké voor hun gastvrijheid;

Stichting Tremele

 
Hieronder volgt nog een korte foto-impressie.......