Buurtvoetbal


Het is 1970, een jaar waarin het buurtvoetbal zeer populair was. Elk jaar werd er een zomeravondtoernooi gespeeld  op de voetbalvelden van Aquila. Vooral als het avondzonnetje scheen, was het prima toeven langs de lijn. De onderlinge rivaliteit was erg hoog al speelde het zich allemaal af in een zeer gemoedelijke sfeer.
 
In Dreumel waren in die tijd acht buurtverenigingen: De Wielewoaiers, de Rooijrakkers, De Schutskooi, De Eijkhovens, De Zwaanzwammers, De Hofmargrieten, De Wielputters en de Kilkanters.
 
Elke buurt stelde een elftal samen. De selectiecriteria waren in die tijd nog niet zo scherp. Allereerst werden de voetballers gevraagd, dan de ex-voetballers, dan de sportievelingen zonder voetbalervaring en tenslotte de "opvullers", want je moest per slot van rekening wel met elf personen op het veld staan. Vooral deze laatste groep had een hoge amusementswaarde.
 
Uiteraard beschikte elk elftal over de nodige reserves, want de conditie was in het algemeen niet al te best en de blessuregevoeligheid was hoog.
 
Gedurende een aantal jaren was er ook een competitie voor dameselftallen. Hieronder zien we het team van de Kilkanters. Wie kent alle speelsters en de trainer/coach? Mail het ons
 

1. Truus Beck - Jansen 4. Ans Bosch 7. Gerrie van Rossum 11. Annie Jansen
2. Hanny Sas - Verbruggen 5. Corrie Bosch 8. Truus Sas 12. Bea Beck
3. Dien van Rijn 6. Tien de Vree 9. Jo de Vree - Verbruggen 13. Tonnie de Vree - van Rijn
    10. Annie van Dongen 14. Toos van Gent - van Zon
Reacties
Riek Bakx levert de in zwart gedrukte bijdrage.
Kees de Keijzer levert de in groen gedrukte bijdrage.
Ria Verbruggen levert de in donkerbruin gedrukte bijdrage.
Bea Beck levert de in blauw gedrukte bijdrage.
 

Gekostumeerd voetbal
Er waren zelfs jaargangen bij dat er gekostumeerd voetbal was. Ook dat leidde tot komische taferelen (zie hieronder). Wie heeft daar nog herinneringen aan? Hoorde het gekostumeerde voetbal ook tot het buurtvoetbaltoernooi of was hier een andere aanleiding voor? Wie kent de namen van onderstaande personen? Mail het ons!
 

 

1. Jo Kuijpers 3. Gerrit van Koolwijk 5. Cees Weijn 7. Johan van Zonsbeek/ Cor Sas
2. Dhr Vermue 4. Johan van Leur 6. Dhr. Bruijs  
 
Reacties
Riek Bakx levert de in zwart gedrukte bijdrage.
Kees de Keijzer levert de in groen gedrukte bijdrage.
Ria Verbruggen levert de in donkerbruin gedrukte bijdrage.
Henk van Welie levert de in blauw gedrukte bijdrage.