Kermis 2009

een (foto) impressie


Zondagavond 2 augustus, half negen, een kijkje op de kermis.......

Vanuit de zijstraten lopen groepjes mensen naar dat kleine stukje Rooijsestraat dat vier dagen lang het "centrum van vermaak" is. Tussen garagebedrijf Piet Smits en zaal 't Centrum staan 13 attracties opgesteld:een rupsbaan, miniautootjes, een snoep- en oliebollenkraam, een suikerspin, touwtje trekken, een draaimolen, een aantal gokkasten, een schiettent, parajump en de botsautootjes. Ook Jos van Lith heeft zijn deuren geopend, want de traditie om een mooi stukje speelgoed te kopen wordt in ieder geval door dit familiebedrijf nog steeds in stand gehouden.
 
Op de kermis kom je allerlei bekenden tegen. Van jong tot oud, bekend en lang niet gezien. (Oud) - Dreumelnaren ontmoeten (oud)- Dreumelnaren, beginnen een praatje en/of halen herinneringen op. Ondertussen vermaken de kinderen zich in de attracties of trekken aan de arm van hun ouders. "Mam, pap, kom nou!"

De kleintjes vermaken zich bij de mini-cars en de draaimolen. Een enkeling durft het al aan om in de parajump, de rups of de botsautootjes te gaan. Oma's trakteren hun kleinkind op iets lekkers bij de snoepkraam of zitten omgekeerd op hun rollator vol trots te zwaaien naar hun kleinkind dat iedere keer stoer een bus besturend in de draaimolen voorbij komt.

De jeugd neemt bezit van de meeste attracties. Ze hangen rond bij de stoere attracties en leggen dagelijks kilometers af met het op en neer lopen van het kermisterrein. Bij de botsauto's staat de wat oudere jeugd die buiten op het terras bij zaal 't Centrum alvast een pilsje pakken. In afwachting van de band die straks binnen in de zaal gaat spelen. Voor de kleintjes zit de dag er dan al lang weer op.

Kermis....... het is van alle tijden......