Eerste zondag in augustus....... Kermis!


Vandaag begint de Dreumelse Kermis weer......! (vanaf 1984 ook op zaterdag!). Dreumselse kermis is een echt Dorpsfeest dat vooral op zondag een reŁnie is van families, vrienden en kennissen.

Door de jaren heen stond de kermis op verschillende plaatsen in het dorp. Voor de eerste Wereldoorlog bij de Lindenboom aan d'n Hoek (hoek Rooijsestraat/Oude Maasdijk). Weer later bij het gemeentehuis en uiteindelijk op de huidige locatie in de Rooijsestraat bij de kerk.

 

Hieronder volgen een aantal sfeerbeelden. Helaas ontbreken er nogal wat gegevens waarbij we uw hulp inroepen. Wie meer informatie heeft, klikt hieronder op de brievenbus. En mocht u nog kermisfoto's (het liefst foto's waarop ook de kermis te zien is!) hebben..... mail ons!

Wij wensen iedereen een prettige kermis toe!

   
   
Schoolstraat: Op weg naar de kermis? L-R: Dina van Sommeren, Tonnie van Leur, Annie Story, Anneke van Rhijn Kermis op het voetbalveld? L-R: Dina van Sommeren, Annie Story, Tonnie van Leur, Anneke van Rhijn, Tonneke de Vree
   
Kermis op het terrein achter August Poelmans aan de Rooijsestraat
In 1950 (en  1951?) stond de kermis op het terrein achter het huis van de familie Poelmans in de Rooijsestraat. Truus van de Pol (hieronder op de foto) weet zich dat nog goed te herinneren. Maar veel meer weet ze er niet van. Wie kan zich dit ook nog herinneren? Of wie weet waar de kermis nog meer gestaan heeft?
Stuur ons uw informatie!

Adrie de Wild: Achter Poelmans was geen kermis, maar een muziekfestival voor harmonieŽn uit de omgeving met kermisattracties.

 
 
1950, Rooijsestraat: Op weg naar de kermis bij Poelmans; L-R: Lowie, Pim en Truus v.d. Pol
   
Danstent achter Hotel Centraal: L-R: Ober Jan van den Heuvel en Mien van Deursen junior Danstent achter Hotel Centraal: wie zijn deze muzikanten?
   
Danstent bij Hotel Centraal: de ober is Piet van Rossum uit Alphen. Wie zijn de anderen? Kermis in de danstent bij van Kraaij: Ober broer Smulders zwaait naar de fotograaf.
   
Kermis 1962: L-R: Truus en Riet Lemmers Kermis 1961: L-R: Truus en Riet Lemmers
   

Kermis 1961:Elk jaar werd er voor de kermis een nieuwe jurk gemaakt. L-R: Jo van Zon, Truus van Welie, Francine v.d. Donk, Riet van Zon, Willie Kuijpers

Kermis 1961:L-R: Ben Sas, Truus Rademakers voor Hotel Centraal
   
De jongens gingen keurig in het pak met stropdas naar de kermis toe!
   

Kermis 1960/61: voor Hotel Centraal, Rooijsestraat; L-R: Piet Bouman, Geert v.d. Bosch, Lard van Wezel, Ad Lemmers

Kermis 1960/61: voor Hotel Centraal, Rooijsestraat; L-R: Broer van Oorsouw, Sjaak Rademakers (met sigaar),  Ad Lemmers, Geert v.d. Bosch.

   
   

Kermis 1962: L-R: Riek van Sommeren, Joke van Zon, Truus van Welie, Riet van Zon, Corrie van Zon

Kermis 1961 L-R: Piet Udo, Sjaak Rademakers, Chris van Koolwijk, Henk de Lang, Kees van Koolwijk

   

Kermis 1962, tent in danstent L-R: Jan van den Heuvel, Piet Bouman, Geert van Wijk, van Oijen (Ben. Leeuwen), Truus en Sjaak, Geert van den Bosch, Riet en Ad Lemmers

Kermis 1961/1962: Tent achter Hotel Centraal: L-R: Frans Rutten, Dien Sas, Geert van Wijk, Geert v.d. Bosch, Truus en Sjaak, onbekend, Joke van Deursen

   
Kermis 1948, Rooijsestraat: Cees en Mien van Erp met  Albert, Jan en Anneke Jaren ' 50, Rooijsestraat. Midden op de foto de botsauto's
   

1954, Rooijsestraat ter hoogte van v. Lith: Jan van Oss en zijn broertje Antoon.

Deze foto is afkomstig uit de collectie van Mien van Deursen. L-R: Wim Verbruggen, Mien van Deursen, Gonnie van Oort
   
Kermis jaren ' 60: Jan en Broer van Deursen Kermis jaren ' 50: L-R Mien van Deursen, dochter Mien. Wie is nummer drie?
   
Kermis 1967: L-R: Lies Sas, Thea Rademakers Kermis1982-83: L-R: Henk en Ria van Welie
   
 
 
 

kermis 1984: op de foto 2e van links: Ans Kuijpers; rechts Henk van Ooijen

     
  Henk van Ooijen geeft de volgende reactie: "Ik ben niet de persoon rechts op deze foto. Volgens mij is het Frenk Verhagen uit de Rooijsestraat. De persoon links van hem is een broer van Albert Merkx uit Alphen".  
  Aanvulling Jan Sas: L-R: Ans Kuijpers, Frans Merkx, Jan Banken