Ds. Albertus Schadd


 

Dominee Albertus Schadd was afkomstig uit Goch. Daar werd hij op 15 januari 1663 gedoopt als zoon van Herman Schadd en Mechteld Storms.

In 1692 werd Albertus Schadd beroepen tot predikant in Dieden en in 1696 in Wamel en Dreumel. Hij woonde in Wamel. Het gezin kreeg vijf zoons.

Zijn vrouw, Elisabeth Gobelius, overleed op 31-jarige leeftijd op 28 juni 1707, kort na de geboorte van de vijfde zoon. Albertus overleed in Wamel in november 1740.

Zijn zoon Johannes Nicolas Schadd, gedoopt op 21 december 1703, werd op 7 september 1728 beroepen en op 27 juli 1729 bevestigd tot predikant te Druten, Afferden en Deest. Hij volgde zijn grootvader van moederszijde, Joannes Gobelius, op.

(Bron: Tweestromenland, nr. 56)

 
   
Familiewapen  

Bijgaand het wapen dat in 1718 gevoerd werd door Dominee Albertus Schadd, predikant van Wamel en Dreumel.

(Bron: Wazamar Familiewapens)

Dit wapen werd op 14 juni 1983 geregistreerd bij de Heraldische DataBank op verzoek van Mr. Hannie van der Linden-Schadd, geboren te Amsterdam 22 oktober 1922, wonende aldaar, dochter van Hendrik Johannes Schadd en Jantiena Nieveen. Dominee Albertus Schadd was haar voorvader in mannelijke lijn.

 

Heraldische beschrijving:

Wapen: In blauw een dwarsbalk, vergezeld boven van een gouden ster en beneden, naast elkaar, van twee gesteelde en gebladerde rozen, wier stelen elkaar raken in de vorm van een omgekeerde keper, alles van zilver.

Helmteken: een blauwe vlucht.

Dekkleden: blauw, gevoerd van zilver.

(Bron: Heraldische DataBank)