Reünie van jongens en meisjes die dit schooljaar 60 jaar worden

 

1 maart 2015


 

klas 3 Meisjesschool 1963

Klas 6 Jongensschool 1967

klik op de foto voor meer informatie

klik op de foto voor meer informatie

   

Zondag 1 maart 2015 hebben vijftig jongens en meisjes van de lagere school elkaar na soms meer dan vijfenveertig jaar weer ontmoet.

   

In die jaren waren de meisjes- en jongensklassen nog streng gescheiden. Toch heeft de organisatie beslist dat het goed is om de reünie samen te vieren.

De organisatie was in handen van José van Baren, Els Lamers - van Deursen, Tineke Vink - Liefkens, Sjaak Remmits, Bart van Leur en Willy van Leeuwen. (zie foto)Het is een groot succes geworden.

Zittend L-R: Willy van Leeuwen. Staand L-R: Bart van Leur, Tineke Vink - Liefkens,José van Baren, Els Lamers - van Deursen, Sjaak Remmits.

u

 
 

Allereerst werd ‘Pietje’ onthuld door oud-leraar meester Van Teeffelen. Het beeld is van een jongen die al in de jaren zestig bij de jongensschool stond.

Dankzij medewerking van Theo van den Heuvel was het mogelijk om ‘Pietje’ weer in de nieuwe schooltuin te plaatsen.

 

Daarna was er een rondleiding in de school. Willy van Leeuwen heeft uitleg gegeven over het nieuwe leren en het digitale schoolbord.

 

 

In Zaal ‘t Centrum  werd de reünie voortgezet. De zaal was voor die gelegenheid aangekleed met oude schoolplaten, tekenschriften, rapporten, poëziealbums e.d. die de herinneringen extra in gang zetten. Ook van alle ouderlijke huizen waren foto’s gemaakt, zodat er gesprekstof genoeg was.

Na het openingswoord had ieder de gelegenheid om bij te praten. Een warm buffet maakte het geheel compleet.

 
 

Dat de tijd veel te snel ging was wel duidelijk door alle positieve reacties die er waren. Iedereen hoopt elkaar over vijf jaar weer te ontmoeten. Het is een erg gezellige mooie dag geworden.

 
 

Met dank aan Henk van Coolwijk die foto’s heeft genomen.

Voor meer foto’s kijk op de site ‘mijn album / Henk van Coolwijk Dreumel’.

 
 

Groetjes, Tineke Vink - Liefkens