Geslaagd 1941


Wie kent de aanleiding voor deze foto?  Wie kent de namen van onderstaande personen? Mail ons!
 

met dank aan Rien en Connie van Coolwijk

 
1. Mien van Sonsbeek 5. Sjaan de Kleijn 9. Cato Sas - Verbruggen 13. Mien van Lith
2. Lies v. Sommeren- v.d.Bosch 6. Anneke van Beers 10. v. Ringelestein Heerenwaarden 14. Anneke v.d. Boom - v.Koolwijk
3. Cato de Grauw- Sas 7. Zr. Theofaan uit Tiel 11. Nolda den Biesen -v.Echteld/Tonnie v.d. Boogaard (Alphen) 15. Dina Hol -v.Oort/Roeltje Vermeulen (Heerewaarden)
4. Grada Claessens - Bosch 8. Zr. Antonia 12. Bets van Wezel/Lien Hol (Alphen) 16.Zus v.d. Boogaard
      17. Marietje van Leeuwen - Smulders
 
Reacties
Jos van Zon levert de zwarte bijdrage.
Thea Rademakers levert de groene bijdrage.
Annie Verhagen levert als in bruin gedrukte bijdrage.
Tonnie Janssen - de Wild levert de in blauw gedrukte bijdrage.
Truus Rademakers levert de in paars gedrukte bijdrage.
Adrie de Wild levert de in grijs gedrukte bijdragen. Toos de Wild voegt daar nummer 10 en de volgende opmerking aan toe: "Dit is een foto van de naaischool."
Lies van Welie -Sas levert de in rood gedrukte bijdrage.

 
De naaischool (bron: Kroniek der Barmhartige Zusters van St. Franciscus uit het Moederhuis Valkenburg - filiaalhuis Dreumel, klooster St. Barbara)
 
februari - maart 1935:
Grote tentoonstelling van de naaischool. Het bezoek was overdruk en allen stonden verbaasd over de vooruitgang van de school, die duidelijk uit de vorderingen der leerlingen bleek. Het was een groot succes!
 
16 juli 1937:
Heden slaagde Zr. Antonia voor het diploma "Coupeuse". Deze opleiding in Den Bosch was ze in het najaar van 1933 gestart.
 
begin september 1937:
Oprichting van de "St. Jozefvakschool"zoals voortaan onze naaischool zal heten. Deze is aangesloten bij de St. Annavereniging, een instelling tot bevordering van industrie- en huishoudonderwijs.
 
Hier kunnen voortaan de meisjes haar diploma voor costumière en lingerie halen. Dit betekent een grote vooruitgang, die we naast O.L. Heer aan de goede zorgen van Zr. Antonia te danken hebben. Hier is nu een werk voltooid, dat menige moeilijkheid met zich mee bracht. Omdat een dergelijke inrichting tot nu toe in onze Congregatie niet bestaat, kwam Zr. Antonia als pionierster vaak voor dingen te staan, waarmee ze geen weg wist.

Zij wende zich daarom aan het hoofd van de vakschool in Leeuwen, Zr. Generosa, aan wie de eer toekomt, in voorkomende wijze, menige goede raad aan Zr. Antonia te hebben gegeven. Beiden stonden in voortdurende briefwisseling met elkaar. De cursus, die op de dag van de oprichting begon, werd bezocht door 14 meisjes uit Dreumel en omstreken.

22 juli 1938:

Zuster Antonia

In onze vakschool werd heden het eerste examen afgenomen door een Afgevaardigde van "St. Anna"en onder assistentie van Zr. Antonia. Van de 14 leerlingen verkregen er 11 hun diploma.
 
9 juli 1939:
Een klein krantenknipseltje, dat op duidelijke wijze de vooruitgang van onze vakschool getuigt.