Dijkmagazijn Dreumel - Vluchtheuvelstraat 14 - Dreumel                 AGENDA
I.v.m coronavirus gesloten!

 

Bestel nu online jouw producten
en sponsor GRATIS Stichting Tremele!
 

Klik hiernaast op de banner van Sponsorkliks
Maak een keuze uit de lijst van bekende webshops
Bestel je product(en)
Volledig anoniem en zonder extra kosten!

DOE MEE EN STEUN ONS!

 

 

De dokter en het zwembad, de cirkel is rond
 

klik op de foto voor de videoreportage

 
In 2018 vierde Zwembad "De Zeven Morgen" in Dreumel het 50-jarig bestaan. Ter gelegenheid daarvan bood Stichting Tremele de jubilaris een passend cadeau aan waarmee dokter Rademaker, de grote motor achter dit zwembad, werd geëerd.
 
Op 9 mei 2021, toen het zwembad eindelijk weer open mocht na alle coronaperikelen, kreeg dit object een definitieve plek op dit prachtige zwembad.

Het object is ontworpen door Martin van den Houdt (Atelier Davinci Dreumel/Musselkanaal). Hij is ook bekend als ontwerper van het "Hadwin and Stopher Memorial" bij Fort St. Andries. Zie: www.atelier-davinci.nl

 

Uitstel "Dreumel herdenkt 75 jaar bevrijding"
 

Aangezien er vanwege de coronamaatregelen tot en met 5 mei 2021 geen ruimte is voor het organiseren van grote evenementen (Besluit veiligheidsregio’s 15 maart 2021) hebben wij als stichting moeten besluiten ons geplande evenement wederom met een jaar uit te stellen.

We hopen van harte dat we volgend jaar met z’n allen wel in de gelegenheid zullen zijn om niet alleen de Vrijheid van wege de Tweede Wereldoorlog te mogen vieren, maar dat we dan ook weer VRIJ zullen zijn van alle coronaperikelen. Tot die tijd: Blijf vooral gezond!

Met vriendelijke groet,

Stichting Tremele

 

Overlijden Henk van Sonsbeek


Best, 21 december 1941 - Veldhoven, 3 juli 2020

Afgelopen week ontvingen wij het bericht van het overlijden van onze vrijwilliger Henk van Sonsbeek uit Veldhoven. We zijn hier erg van geschrokken.
Henk heeft veel voor onze stichting betekend: hij maakte gebruik van zijn grote talenkennis om oude documenten voor ons te vertalen en daarnaast verrichtte hij op afstand allerlei onderzoeken.
Verder had hij een warme belangstelling voor al onze activiteiten, maar hij was ook erg geďnteresseerd in alles wat er in Dreumel
(waar zijn roots lagen) gebeurde.
 
Wij zullen Henk erg gaan missen!

Stichting Tremele

9 juli 2019  

 

Stichting Tremele bedankt het publiek en alle medewerkers voor drie prachtige voorstellingen van de Nostalgische Avond/Middag!
Het was geweldig! Gelukkig hebben we de beelden nog en de USB die u kunt bestellen!
klik hier voor het filmpje.........

 

Bestel nu de digitale weergave van de

Nostalgische Avond

klik hier.........

 

Nostalgische Avond 4 oktober 2019:

Wat een fantastische avond hebben we mogen beleven met een zeer enthousiast publiek! Op naar morgen (6 oktober 2019) wanneer we de tweede voorstelling gaan presenteren (evenals de derde voorstelling op 11 oktober ook uitverkocht!)
Maar ....... mocht u er niet bij kunnen zijn...
...

lees meer.........

 
Nieuw seizoen "Winkel van Wies" van start!

Van 1 mei t/m 31 augustus is de "Winkel van Wies" weer elke zondagmiddag geopend (Van 14.00 tot 17.00 uur). Er zijn weer snoepjes te koop, er is een nieuwe expositie over het "Leven langs de Waal", er is koffie, thee of iets fris te verkrijgen. Adres: Dijkmagazijn Dreumel (Vluchtheuvelstraat 14).
Lees meer ..........


 
Schilderij Pastoor Jacobus van der Heijden na 175 jaar weer terug in Dreumel

Op 18 mei jl. bracht Clemens van der Heijden, beheerder van het Fonds van Liefdadigheid van Pastoor Jacobus van der Heijden een bezoek aan stichting Tremele om archiefgegevens uit te wisselen over deze bijzondere pastoor. Ook bracht hij een foto van een schilderij van zijn verre familielid mee.

Groot was onze verrassing toen Clemens ons enkele weken later liet weten dat hij het schilderij in bruikleen wilde geven aan onze stichting. Vandaag werd de bruikleenovereenkomst getekend en het schilderij overhandigd.
 

22 juni 2019 Lees meer ..........
 
Aquila 1 na 52 jaar weer kampioen!

Het heeft even geduurd, maar het is ze uiteindelijk op eigen kracht gelukt: Aquila 1 is na 52 jaar weer eens kampioen.

Met slechts één punt voorsprong op DSZ kon het vanmiddag nog alle kanten op.

 
26 mei 2019 Lees meer ..........
 
Fonds Dreumelse pastoor uit 1834 nog steeds een begrip in 2019

In Dreumel was in de periode 1812 tot 1843 pastoor Jacobus van der Heijden (1785-1843) werkzaam.

Deze pastoor richtte in 1834 het Fonds van Liefdadigheid op, bedoeld om de armen in Dreumel te ondersteunen. Dit fonds bestaat anno 2019 nog steeds, zij het in een iets andere vorm.

Vandaag bracht Clemens van der Heijden, familielid en beheerder van deze stichting, samen met zijn vriendin Iris, een bezoek aan Dreumel om ons meer te vertellen over deze bijzondere pastoor.
 

18 mei 2019 Lees meer ..........
 
Overlijden Henk Teurlincx

Afgelopen week bereikte ons het bericht van het overlijden van Henk Teurlincx uit Eindhoven. We hebben Henk leren kennen toen we op zoek waren naar iemand die oude documenten kon transcriberen.

Zo "vertaalde" hij voor ons de inventaris en een overzicht van de landerijen van "Huijs de Poll" uit 1620, de tekst bij een oude kaart van de watermolens uit 1633 en nog veel meer andere documenten. Daar zijn we hem enorm dankbaar voor.

Wij wensen zijn familie veel sterkte toe om dit verlies een plaatsje te geven.

Stichting Tremele

26 maart 2019  
 
Spaanse griep sloeg vreselijk toe in Dreumel

In het najaar van 1918, nu precies 100 jaar geleden, sloeg de Spaanse griep ook toe in Dreumel. Liefst achtentwintig kinderen in het dorp werden slachtoffer van de epidemie.

Op dat moment had het gezin Schreeven acht kinderen; daarvan overleed binnen vijf dagen de helft aan de griep.


 
31 oktober 2018 Lees meer ..........
 
Waardige herbegrafenis soldaat Allardus J. van Welie

Op Ereveld Loenen werd vandaag soldaat Lard van Welie herbegraven. Hij sneuvelde als lid van de Stoottroepen op 2 november 1944 tijdens een patrouille in de omgeving van Heerewaarden.

Soldaat Van Welie werd naar zijn laatste rustplaats gedragen door het Regiment Stoottroepen Prins Bernhard uit Assen.
30 oktober 2018 Lees meer ..........
 
Herbegrafenis soldaat Hendrikus J. A. Verbruggen

Op het Militaire Ereveld op de Grebbeberg is vanmiddag de in Dreumel geboren en overleden soldaat Hendrikus Johannes Antonius Verbruggen herbegraven. Verbruggen stierf 15 augustus 1940 aan de gevolgen van een ziekte opgelopen in de mobilisatie-periode dat voorjaar. De militair lag begraven op de katholieke begraafplaats in Dreumel. (Bron: Omroep Gelderland)
28 september 2018 Lees meer ..........
 
De vermissing van Anton Janssen

Documentaire van Peter van Houten over de vermissing van de 26-jarige verzetsman Anton Janssen. Hij werd op 2 november 1944 door de Duitsers opgepakt in Dreumel.
3 mei 2018 Lees meer ..........
 
Tremele ontvangt cheque Rabobank Clubkas Campagne

Maandagavond 19 juni jl. hebben wij de cheque ontvangen van de Rabobank Clubkas Campagne 2017. Wij waren blij verrast met het fantastische bedrag van € 818,98!
Heel hartelijk dank aan Rabobank Maas en Waal en alle mensen die op ons gestemd hebben!
19 juni 2017  
 
Grote Reut van Dreumel

Vanwege technisch malheur is het niet mogelijk om dit jaar zelf een fotoserie te verzorgen over de Grote Reut van Dreumel.

Graag verwijzen wij u voor foto's naar het album van Henk van Coolwijk en voor een videoverslag naar Universal DV.
28 februari 2017  
 
Jeugdoptocht Dreumel

Ondanks de slechte vooruitzichten trok gistermiddag onder een stralend zonnetje de jeugdoptocht van 't Schutlakenrijk voorbij. Tremele legde dit vast. met dank aan Bea van Leur en Henk van Coolwijk
24 februari 2017 Bekijk de foto's ..........
 
6 mei 2017: Reünie 70 jaar en ouder

Op 6 mei 2017 wordt er weer een reünie voor 70 jaar en ouder gehouden.....
21 november 2016 Lees meer ..........
 
Nazaten van Josefus Driessen op zoek naar hun roots

Een warme zaterdagmiddag in juni: mensen doen hun boodschappen of genieten weer eens van een heerlijke zomerse dag. In Bjoetiek Zwaan is het redelijk rustig totdat er een groep mensen binnenwandelt en Jeannette haar Engelse taaltalenten moet aanspreken. De groep Amerikanen zijn op vakantie in Nederland en zijn, onder leiding van hun moeder Elisabeth, op zoek naar hun roots.........
4 juni 2016 Lees meer ..........
 

Verhalen uit de oorlog: 1. De krantenhanger

Een schietpartij op 8 juli 1944 op de Trambaan in Boven-Leeuwen was de directe aanleiding voor een razzia in o.a. Wamel en Dreumel, waarbij burgemeester Waals en meester Harrie Vermeulen werden opgepakt en waarbij Bernard Verbruggen werd doodgeschoten.
Berty de Keijzer - Van Echteld die als kind opgroeide bij "ome Harrie en tante Jo vertelt het verhaal over deze angstige avond waarbij een krantenhanger een bijzondere rol speelde.........

3 mei 2016 Lees meer ..........
 

Dreumelse amateurkunstenaars exposeren op verschillende locaties

Op dit moment exposeren een viertal Dreumelse amateurkunstenaars hun foto's en schilderijen op verschillende locaties in en rond Dreumel. Hier volgt een overzicht.......

28 april 2016 Lees meer ..........
 

19 april 2016 - Lezing "De Overkant" door Jan Rijnders

In de aanloop naar de dodenherdenking op 4 mei organiseert stichting Tremele op dinsdag 19 april a.s. een lezing met als titel “De Overkant”. De lezing handelt over de gebeurtenissen aan beide zijden van de Waal in de schimmige periode 1944 – 1945. De lezing vindt plaats in het dijkmagazijn in Dreumel, maar er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar......

21 maart 2016 Lees meer ..........

test

Vrijwilligers in actie tijdens NL doet

Dreumel, 12 maart 2016 - Dit weekend stond in het teken van NL doet, een activiteit georganiseerd door het Oranjefonds. Verenigingen en instellingen kunnen zich hiervoor aanmelden en ontvangen dan een geldbedrag om deze dag te organiseren en het geld te besteden voor het onderhoud en de verbetering van het dijkmagazijn en natuurlijk om het die dag de vrijwilligers een beetje naar de zin te maken. Dus dat leek het ook ons een goed idee om hieraan mee te doen.....

12 maart 2016 Lees meer ..........
 

Achter de schermen bij...


 

Steun Jeannette van Os


tropenarts in Malawi

Rubrieken


Aflevering 18: Groep 8 in coronatijd

Documentaires/clips etc.


 

Tremele is onderdeel van:

 

Wie zijn dit?/Wat is dit?

februari 2018

Dier in het nieuws

de lepelaar